Arkiv för maj, 2009

Enduro 23-24 Maj

måndag, 25 maj, 2009

Fick ihop motorn lagom till Enduro träningen. Allt funkade på fredag kväll, så det var bara att packa och förbereda sig.

Lördag: Dåligt väder med regn till att börja med. Körde mest på cross banan, men slutade dagen med att testa svarta hålsslingan, och det gick bra (över förväntan). Dock verkar det som om packboxen vid växelspaken inte håller tätt, skall testa och se om jag kan trycka in det mer, eller så byter jag den i veckan. Inte mer än att det gick att köra dessa två dagar utan att behöva fylla på mer.

Söndag: Ingen tränare när vi kom dit, och endast Hampus som knatte. Körde lite vid depån och senare vid crossbanan.  Det blev inte så mycket köra idag.

MX SYD i Veinge

söndag, 17 maj, 2009

Lördag: Träning med 50cc för första gången detta året. Den var för liten… Det gick segt i början, och bara materialet höll hela helgen, så skulle det vara bra nog. Lämnade cykeln på kvällen för besiktning, och detta skulle Isaks föräldrar hjälpa mig med. Dom ringde och sa att jag fått ombesiktning för hjullager fram (bytte dom bak i torsdags). Sen ville dom inte testa ljudet då förgasaren var snedmonterad (och vad har det med saken att göra????). Isaks pappa lyckades byta hjullager och rätta till förgasaren. Vid ljudprovet lät den för mycket (fast jag själv tidigare fått OK via e-post att det inte bör vara några problem men den dämpare och att den användes förra året utan anmärkning)… Det förstörde resten av kvällen för mig och många andra på Veinge. Men dom lyckades tillslut få min cykel godkänd, 1000 tack till alla som hjälpt till.

Söndag: Fick veta att min cykel inte var godkänd… Fick hämta Malin som sa till besiktningsmannen att den var godkänd, att dom hade noterat det i sina papper (och hans inte var uppdaterade). Den ena handen vet inte vad den andra gör… Men svingen var inte OK, dom var helt slut dom lagrena också, men jag hade inga nya, hoppas dom håller.

Sen var det kval, och Hampus kom 2:a efter en ganska bra start, av totalt 7. A-final efter lunch. Till A-finalen var det 8 st. Kanon bra start, först iväg. Sen låg Hampus 1:a dom tre första varven, innan någon kom förbi. Det blev en hård kamp och Hampus kämpade gott, även om hans cykel och körvana inte var den bästa. Slutade 2:a, dvs kom totalt tvåa av fjorton startande. Kanon kul enligt Hampus, men nu säljer vi den lilla cykeln och fortsätter med 65:an.

tvaa

Nermontering av motorn igår kväll

onsdag, 13 maj, 2009

Åke till Boris och fick kanon bra hjälp med att plocka ner motorn. Det var kuggarna till 3-ans och 4-ans växel som saknade vars en kugg ;-(  Kom hem med 4 glasslådor och en skokartong (alla med motordelar). Har beställt delar och hoppas få dessa innan veckans slut.

dcp05107

Träningsläger Limhamns MK

måndag, 11 maj, 2009

Lördag: Hade regnat på natten, så det var geggigt och halt. Allt gick bra fram till Lunch. Sen hoppade kedjan och fastnade mellan framdrev och sving. Var tvungen att lossa svingen för att få loss kedjan. Efter någon timme så fastnade växeln i treans, och det var slutkört för dagen (men det var bara 30 minuters träning kvar). Monterade ner motorn och så funkade det att växla igen. Monterade ihop allt och hoppas det håller någon timme inför söndagen.

Söndag: Kanon bra väder, och det gick. Tränade att starta framför grind för första gången. Gick bra. Hamnade bland dom övre i fältet förutom ett race, där det visade sig att fyrans växel inte är så bra att starta med. Kom iväg sist och bröt vid målgång. Körde något race till, sen lunch. Efter lunch så fastnade växeln igen. Plockade ihop och körde hem.

Hampus var mycket nöjd med helgen, dock lite besviken att vi inte kunde fullfölja alla träningsminuterna pga växelstrul.

Bökeslund 5 Maj

onsdag, 6 maj, 2009

Träning på bökeslund. Missade första träningspasset, så det blev bara 2 pass á 25 minuter idag. Det var 3 stycken som tränade sammtidigt, och en av dom var Isak. Hampus försökte hålla Isak bakom sig, och det lyckades bitvis ganska bra. Hampus vann på att ha en högre växel i, så han drog ifrån på rakorna, sen kom Isak inte förbi i kurvorna. När Isak så kom förbi så försvan han ganska snabbt. Perfekt träningsväder.

dsc00056

Enduro 2-3 Maj

tisdag, 5 maj, 2009

Så var det dags för träningsläger i Enduro. Tyvärr var det ingen bra uppslutning, så vi tränade mest hopp (rekordet blev ett hopp som mätte 12 meter långt) och köra över stockar. Find väder båda dagarna, och det blev totalt 9 timmars körtid.

hampus_hopp