Arkiv för juni, 2009

Tävling MX Syd Teckomatort

måndag, 29 juni, 2009

Så var det dags för första cross tävlingen med 65’an. Kanon fint väder och spänningen på topp. 32 startande, och Hampus i kval 2. Körde bra och allt funkade som det skulle. Han kom på en 11-plats i sitt kvar, vilket var en plats ifrån A-final. I B-finalen fick han en bra start, och var 2:a efter första kurvan. Dom var 3 st som fajtades om dom första platsen, och tyvärr blev det lite för trångt efter 3 varv, och Hampus ramlade i en kurva. Han ramlade tyvärr igen efter bara ytterligare någon kurva, och låg långt ner. Men sen flöt allt på igen, och han körde jätte bra. Det slutade med en 6-plats i B-finalen, och totalt 26. Hampus körde mycket bra under hela helgen, och ökade under hegen farten för varje varv, så det ser lovande ut inför fortsättningen. Målsättningen för kommande MX Syd är att försöka komma i A-final i en tävling.

Hampus med prispokal

MX Syd Teckomatorp träning 27/6

lördag, 27 juni, 2009

Kanon bra väder, och mycket fin bana. Problemet med torr bana är bättre än förra gången vi var här, då var det bara lervälling överallt. Träning idag Lördag, och det gick bra. Hampus börjar få lite klämm på hoppandet, och nu gäller det bara att kunna hitta rätt växlar vid rätt tillfälle. För tillfället räcker det med en växel, treans. ‘Den passar till allt pappa’ säger Hampus. Totalt blev det 45 minuters körtid under hela dagen, vilket i mina ögon är 2 timmar förl ite för en hel dag, men det är många som skall köra. Nu är det vila och fylla på vätskedepån inför morgondagen.

h11

Träning Ilstorp 24/6

torsdag, 25 juni, 2009

Kanon bra bana och fint väder. Allt funkade som det skulle, sen kom även Lukas o Fanny dit. Gasen var lite trög, men det ordnade sig efter kvällens övning med rengörning och smörjning. Nytt bakdäck, och det funkar bra (ingen smygpunka). Ser bra ut inför helgens tävling i Teckomatorp. Första crosstävlingen med 65’an.

Träning böket 23/6

onsdag, 24 juni, 2009

Ny buss, så vi kunde äntligen börja träna igen.

Körde till böket, och fick köra 3 varv sen stängde dom banan, var för tort och pumpen funkade inte (igen). Lastade och körde till Limhamns bana istället. Där blev det någon timmes körtid. Det gick trögt i början, men sen lossnade det, och Hampus tog hela platåhoppet på knattebanan. Mycket att tvätta, och stövlarna fyllda av den skånska lervällingen.

Avslutningrace Enduro 13/6

lördag, 13 juni, 2009

Sista träningsdagen på Revinge för våren avslutades med ett avslutningsrace. Det bestod av fyra olika tävlingsmoment. Vädret var inte det bästa, mestadels regn. Men upplägget var kanon bra, och vi fick skjuts till Revinge (bussens växellåda sönder, så det har inte varit någon körande på 2 veckor). Det gick bra och Hampus slutade som segrare i knatte klassen.

hampus-enduro-1_a

Ilstorp

måndag, 1 juni, 2009

Tänkte köra på böket, men dom stängde när vi kom dit pga trasig bevattning.

Det blev Ilstorp. Fixade den lilla läcka som var vid växelspaken med en bricka. Hållet tätt nu, och det blev någon timme körtid. Gick segt förutom dom 4 sista varven. Kanonväder och bra bana. Nöjda efter dagens träning.