Arkiv för juli, 2009

Skivarp 29/7

onsdag, 29 juli, 2009

Bra väder, och mycket köra. Körde alla 4 passen på stora banan, och mellan dessa pass kördes det på mellanbanan. Andra passet på stora banan var det 4 st 65’or som startade nästa sammtidigt. Det blev ett litet mini race. Hampus var mycket nöjd med kvällen (vi körde mellan halv sex och nio).  Många jättebra hopp, något mindre bra där det pirrade till i min mage. Fick lite goda tips av Eddie idag igen. Väntar nu bara på att det skall börja växlas lite mer.

Limhamn 28/7

tisdag, 28 juli, 2009

Limhamns banan. Kanon hård, som betong på hela 65 banan. Det gick bra, och mycket bra tips från Eddie hur man klarar trapphoppen, och det gick till slut kanon bra. Det hårda underlaget slet på bakdäcket, så det blir till att byta snart igen ;-(

Får träna mer på växlarna, och i morgon blir det Skivarp.

Skivarp 22/7

torsdag, 23 juli, 2009

Träning i Skivarp. En kanon dag, med lite regn som höll banan lagom fuktig hela tiden. Började på lilla banan, och det gick jätte bra, behöver dock växla upp vid lite längre rakor. Det var många som körde, så det blev bra träning när det gäller att köra förbi. Tränade även på stora banan, och det gick även det mycket bra (stora backar upp och ner som inte är lätta att hantera i början). Lite problem med dom stora 4-taktarna som kör förbi, då Hampus tittar bakåt för att se att dom inte kommer, och det påverkar körningen mycket. Många bra hopp idag, med fin balans . Hampus skulle kunna tänka sig Skivarp som hemma bana sa han när vi körde hem.

Hampus Skivarp

Limhamns 21/7

onsdag, 22 juli, 2009

Träning på en nypreparerad bana. Problem första varven på stora banan, ramlade i leran några gånger. Bytte till mindre banan, där det det gick kanon när det växlades upp innan rakorna, växlingen satt precis där den skulle. Behöver tränan mer att växla oftare, både upp och ner. Dom andra två träningspassen på stora banan gick bättre, dock lite svårt att alltid köra på 3:ans växel, men det kommer.

11-12 Juli, MX Syd Landskrona (Saxtorp)

söndag, 12 juli, 2009

Avbrott i semestern för denna helgen. Har inte kört sedan klubbmästerskapet, och det var mjuk sand, som inte övats i så mycket tidigare.

Lördag: Träning på stora banan, och ramlade nästan 2ggr för varje varv. Det gick segt, inget flyt och inget hoppande alls under dagen. Men ganska kul ändå.

Söndag: Nu började det lossna i uppvärmingen. Började hoppa en del, och ett motorstopp pga för hög växel, annars inget stopp. Kvalheatet gick bra, kom i väg sist i starten men ramlade inte någon gång. Slutade 14:e av 18 startade i heatet. Blev B-final. I B-finalen var det sist iväg, men kämpade uppåt. Ramlade en gång och tappade några placeringar. Slutade 11 av 16 startade. Slutade totalt 31:a av 36 startande. Körde bra hela söndagen och tyckte det var kanon kul att köra lite race. Nu blir det inget nästa MX Syd (kanske, kanske inte), men sen kommer i tillbaka till Skivarp, och skall träna lite mer innan dess.

Prisutdelning

Prisutdelning

1/7 Klubbmästerskap Limhamns MK

onsdag, 1 juli, 2009

Klubbmästerskapet är uppdelat i två omgångar. Idag var det två heat, och det var tre startande (Hampus var yngst). Första heatet kom Hampus iväg sist, men klättade upp till första plats. Ledde med nästan ett halvt varv när han ramlade, och det var nästan att han blev omkörd. Men han drog ifrån igen, och var klart först i mål. I andra heatet var han laddad i starten och drog runt. Tappade 20-30 sekunder innan han kom iväg. Nu började klättringen uppåt igen. Tåg efter några varv andra platsen, men lyckades aldrig ta sig förbi första man, så han slutade tvåa i detta heatet.

Körde överlag mycket bra idag, och det gick kanon bra. Då han kom ifatt och drog ifrån, var han klart snabbast, och förlorade dagens sista heat pga dålig rutin vad gäller starter.

Hampus hoppar hela platån