Arkiv för augusti, 2009

29-30/8 MX-Syd Skivarp

måndag, 31 augusti, 2009

Lördag: Bra väder och bra banan. Kanon bra upplägg med bra tränare och mycket köra. Stark jobbat Skivarp. Gick bra och träna, Hampus var taggad. Nytt bakdäck så greppet var det inget fel på.

Söndag: Tränade starter och råkade tyvärr köra ihop med kompis Arvid. Han bröt ett finger och fick åka till sjukhuset (vet inte hur det gick sen). Detta var inte kul, och Hampus funderade på detta resten av dagen. Själv klarade han sig bra och cykeln fick punka på framdäcket, men inget som vi inte kunde fixa. Ny slang sen var det dags för kval. Kvalade in på 12-plats av 17 startande, så det blev B-final. I B-finalen sa Hampus att han skulle vinna. Kom iväg som  sexa/sjua efter första kurvan, och Sanna var etta. Plockade sen en plats i taget, och låg 2:a dom tre sista varven efter sanna och jagade, men i näst sista kurvan smet han förbi, och det blev som han sa, han vann. Grattis och snyggt kört. Totalt 20-plats av 32 anmälda.

hampus2

26/8 KM Limhamns MK

torsdag, 27 augusti, 2009

Dags för andra delen av Limhamns klubbmästerskap.
Totalt 3 startande. Har inte kört mycket på lilla banan, så det var lite ovant. Fint väder och torr bana (hård som betong, så det slitna bakdäcket blev till slicks). Kom sist iväg i starterna och lyckades aldrig ta sig förbi. Det var kamp om 3-platsen (alla tre heter Hampus), och denna gången slutade det med 3-platsen i båda heaten. Dock blev det tack vare bra körning förra gången segrare i klassen 65cc. Grattis.

22/8 Träning Enduro på Revinge

lördag, 22 augusti, 2009

Byte av kejda och rengörning/uppsmorning av bromsok fram/bak i går kväll. Idag säsongens första träning på Revinge för Hampus. Kanon fint väder. Började med lite uppvärming vad gäller kurvteknik, sen blev det köra upp lilla enduro slingan. Efter det var det dags för cross banan (nu börjar det bli svårt att köra ifatt Hampus!!), och till sists körde vi stora slingan. Det gick över förväntningarna, och alla var helt slut efter detta.

19/8 Träning Skivarp

onsdag, 19 augusti, 2009

Kanon bra väder och banan var i absolut toppskick. Körde på både stora och mellanbanan. Gick riktigt bra sista timmen. Körde mellan halv sex och nio. Testa mina nya skor, men dom var för stora, så det fick bli dom gamla igen.

15-16 augusti MX-SYD Helsingborg

måndag, 17 augusti, 2009

Lördagen mer eller mindre regnade bort. Massor av lera och lerpölar som gjordet det svårkört.  Söndagen var det bättre väder och började torka ut. Kvalheatet gick ganska bra, trillade dock en gång för mycket, vilket resulterade i 11-plats, dvs precis utanför kvalet till A-finalen. I B-finalen kom Hampus iväg 3:e sist, men körde upp sig från en 11-plats till en sjunde plats. Körde mycket bra idag. Slutade totalt 27 av 35 startande.

Hampus 27:a

5/8 Träning Saxtorp

fredag, 7 augusti, 2009

Första träningen på Saxtorpsbanan. Det gick bra i början, men sen tog Hampus i för mycket i ett hopp, stajlade och hamnade snett i den lösa sanden och gjorde sin första riktigt ordentliga vurpa. Självförtoendet blev mest skadat, men inga fysiska skador (hade det nya nackskyddet, känns klart värt pengarna när han nu börjar hoppa ordentligt). Sen blev det ganska lugn körning resten av kvällen.

Ingen mer träning innan MX-Syd i Helsingborg.

4/8 Träning Limhamns MK

torsdag, 6 augusti, 2009

Tänkte träna här, men det regnade mycket dagarna innan. Började på stora banan med 85-orna, gick bra trots leran. Sen bestämde dom att dom skulle mixa stora med 85-orna resten av kvällen,  så vi fick inte köra med på stora banan :-(  Man undrar varför dom inte har så många knattar i klubben!!! Fick köra totalt 10 minuter.

Flyttade till lilla banan, och där var det flera lerpölar med en halvmeter djupt vatten. Halt, blött och ingen möjlighet att kunna köra på. Hampus tröttnade efter 2 varv och var redan genomblöt av lera. Så det blev inte mycket tränat den dagen, mest att klä av och på sig skydden.