Arkiv för oktober, 2009

24/10-09 Enduro Revinge

måndag, 26 oktober, 2009

Dags för Enduro, med nya kompisar från Skivarp. Dåligt väder, men kul ändå. Det blev runt 5 timmars effektiv körtid. Slutade med ett varv på svartahålsrundan.

17/10-09 KM på Bökeslund

måndag, 19 oktober, 2009

Blev medlem i Anderslövs MK i Lördags, för resten av detta året och hela nästa år. Detta gav även möjligheten att vara med i årets sista KM. Förutom Hampus var det 5 st 85cc, så han fick ensam slåss om sista platsen, vilken Hampus gjorde bra. Allt gick bra, och det börjades äntligen att växla lite, dock behövs ibland lite högre växlar väljas. Som vanligt tyckte Hampus att det var kul att köra lite race. Han blev klubbmästare i klassen 65cc, grattis Hampus.

hampus böket

10/10-09 Ripa

söndag, 11 oktober, 2009

Träning på Ripa banan för första gången. Fick fixat ljuddämparen i veckan. Kanon bra banor, med mycket lös sand. Först var det 80cc banan, och det gick mycket bra, sen blev det 65cc banan. Växlade mellan dessa två banor, och mot slutet började växlingen att komma, så det växlades både upp och ner, före och efter kurvor. Det gick jättebra mot slutet. Tyvärr var det ingen kiosk öppen, så vi fick klara oss på vars en risifrutti och kexchoklad på hela dagen.

hampusripa3

3-4/10-09 MX-Syd Tomelilla

söndag, 4 oktober, 2009

Årets sista MX-Syd gick i Tomelilla. Lördagen var det regn, regn och regn. Banan var hal och geggig, och det gick inte bra. Stora backar fyllda med lera är inte lätta att besegra. Efter lunch var det ingen som körde den fria träningen, alla valde att packa ihop, det var för dåligt väder. Vi åkte hem och bytte bromsbelägg fram och bak (dom var helt slut). Söndagen bjöd på blåst, regn och blåst. Sen var det lite sol. Banan var mycket bättre, och Hampus kom i kvalgrupp 2. 13 startande, och bra kört, inga vurpor, så det slutade med en 7 plats.  Första A-final (vilket var Hampus egna mål idag). I A-finalen var han bland dom första ut ur startfållan, och i första kurvan var han 3:a bakifrån sett. Behöver få lite träning i att växla. Körde sen bra hela tiden och körde upp sig från 17:e till 15:e plats. Frågade Hampus vad han hade tänkt på under loppen, vad han tänkte när han körde om någon, vad han tänkte när han blev omkörd, och det enda han tänkte på var att inte ramla. En 15:e plats av 20 startande i första A-finalen, grattis Hampus.

 tomelilla