Arkiv för juni, 2010

29/6-10 Tisdagsträning Böket

tisdag, 29 juni, 2010

Bra väder, bra bana, skulle dock inte skadat med lite vatten, men cykeln behövde inte tvättas, bara blåsas ren. Körde lite 85’an, mest 65’an. Tränade att inte slita ut kopplingen, och att växla utan koppling. Hampus: ”Det var jätte kul idag”.

27/6-10 Träning böket

söndag, 27 juni, 2010

Torrt väder, och dålig bevattning. Fick vänta till 12 innan träningen kunde starta. Körde först med 85’an, men det var lite otäckt med alla större killar som flög förbi. Så dom andra passen blev det 65’an istället. Den gick ‘bra’ hela tiden, men … Hampus: Det gick bra idag, och det var kul och sandigt.

20/6-10 MX Syd Teckomatorp

söndag, 20 juni, 2010

Dags för träning efter en lördagkväll i förrådet. Cykeln gick kanon bra hela träning på 20 minuter. Dags för kval. Cykeln stannade igen utan anledning flera gånger. Han köra 4 varv medans dom andra körde 7 varv. Sista plats av alla och B-final. Skruva i lunchpausen men hittade inget problem. Körde B finalen och cykeln gick inte bra, men stannade inte alls denna gången. Slutade 5 i B-finalen, totalt 25’a av 38 startande. Hampus: ‘Detta var den bästa dagen, alltid kul att köra cross’. Inga sura mina här inte …

19/6-10 Träning MX Syd Teckomatorp

lördag, 19 juni, 2010

Cykeln fortsätter att strula… Vatten + skit i förgasaren. Det blev inte mycket tränat för Hampus, cykeln stannade första varvet 4 ggr, sen fortsatte det hela dagen. Och som vanligt regn när Teckomatorp har MX Syd. Verkar som om det kommer in vatten mellan gasvajern och förgasaren. Har plockat ner förgasaren i minsta smådelar, tätat mellan gasvajer och förgasare med silikon och krympslang. Verkar bli regn i morgon med. Hoppas på bra väder till kvalet i alla fall, och en plats i A-finalen vore kul för Hampus.  Fick sitta i bussen med polarna och fika.

15/6-10 Böket

tisdag, 15 juni, 2010

Tisdagsträning på böket. Kopplingen på 65 kass, har beställt delar för nästan 6000:-, allt för att hinna klart till helgens tävling. Det blev idag att köra 85 hela dagen, och det gick bra. Körde både stora och lilla banan. Hampus trivdes och kan tänka sig köra sista MX Syd med 85’an. Hampus: ”Allt var kul idag”.

13/6-10 Avslutning Enduro

söndag, 13 juni, 2010

Bra väder, men fortfarande lite strul med 65’an. Körde svarta hål, sen ganska mycket med 85’an. Allt gick bra idag. Hampus: Varför kör jag inte lika fort som Måns? Det var roligast att köra 85’an idag.

8/6-10 Böket

tisdag, 8 juni, 2010

Hampus hade rätt, något strul med cykeln. Den går inte som den skall, troligtvis dålig gnista eller insuget som är dåligt. Skall åtgärdas innan söndag. Tränade bara kurvor idag, den vid klubbhuset är roligast, så vi tränade där. Några varv på lilla banan. Hampus tyckte det var kul att vi tränade. Fanns även lite tid över till annat :-)

6/6-10 MX-Syd tävling Tomelilla

söndag, 6 juni, 2010

Dags för tävling. Kvalheat A, Hampus 4:a efter starten, sen en slutplacering på 5:e plats. Kanon bra kört. Blev tillslut även den 5:e bästa kvaltiden. A-final. Bra start och var 1:a fram till första kurvan. Sen tappade han placeringar. Det var söndagskörning, och totalt ofokuserad och intresserad av att köra. Kul att det gick så bra i kvalet, och att starterna sitter så bra. Hampus: ‘Cykeln bara surar, luftfiltret är smutsigt, och det var inte kul att köra…”. Han kan om han bara vill, men viljan försvann efter lunch.

5/6-10 MX Syd träning Tomelilla

lördag, 5 juni, 2010

Träningsdag MX Syd i Tomelilla. Bra väder, solen lös hela dagen. Det gick mycket bra under hela dagen, dock utmärkte sig första fria träningen efter lunch, då det kanon bra, bra kämpat Hampus. Hampus: ”Det går bara saktare och saktare för mig för varje tävling jag är med i”. Hampus har med cross kompisen Magnus med hem, så dom har lekt cross i sandlådan, och nu kör dom cross på TV-spelet. Dags att vila inför morgondagen.

2/6-10 Årets första träning på Skivarp

onsdag, 2 juni, 2010

Bra bana, lite lerig på sina ställen. Körde både stora och mellan banan, och var inte hemma förrän 21:40.  Hampus gillar Skivarp skarpt.