Arkiv för augusti, 2010

31/8-10 Böket

tisdag, 31 augusti, 2010

Tisdagsträning. Kanon bra bana och fint väder. Ont om knattar, totalt var det nog 7 st. Tränade lite inbromsning innan kurvorna. Nytt varvrekord; 2:45. Nya glasögon och ny hjälm.

28-29/8 MX-Syd Skivarp

söndag, 29 augusti, 2010

Lördag: Kanon bra bana, och vädret helt OK, lite regndroppar men inget som störde. Träningarna gick bra, dock lite dåligt med körtid, totalt 45 minuter på hela dagen. Söndag: Fria träningen gick jättebra, Hampus hade bra flyt, men det var många som var duktiga och körde bra. Kval heat gick bra, slutade 4:a av 15 startande. I A-finalen sist iväg (inte likt Hampus, men jag sa att han skulle ta det lungt, vara nöjd med A-final plats), kämpade på och slutade på 16-plats, så totalt 16 av 44 startande. Hälsade på John på vägen hem, och lämnade ett gult hjärta till honom, samt berättade om dagen och att Hampus o Lukas idag fyller 9 år. Käre John, vila i fred, våra tankar finns hos dig.

24/8-10 Bökeslund

tisdag, 24 augusti, 2010

Äntligen lite uppehåll i regnandet, så det kunde bli lite köra av. Hampus har väntat, så det bar snabbt iväg idag. Halt och lerigt, men som vanligt tyckte Hampus det var kul. Allt flöt på och hojen gick bra. Det blev bara 65’an idag, med nytt bakdäck på.

17/8-10 Böket

tisdag, 17 augusti, 2010

… blev inställt pga av lite vatten. Vi var där och kollade, inget som skulle stoppat oss. Vi fick följa med Pelle o hans pappa hem och körde hemma på deras åkermark. Hampus mycket nöjd. Hoppas på uppehåll så vi kan åka till Skivarp i morgon.

11/8-10 Skivarp

onsdag, 11 augusti, 2010

Ingen rolig start på veckan. Finner inga ord för det som hänt, och tänker mycket på alla berörda parter, samt sänder mina tankar till familjen. Bättre skydd, mindre hopp, tror jag inte hjälper. Rent generellt måste vi föräldrar i många fall inse vad vi låter våra barn göra, och hur kan vi hjälpa dom att minimera olyckorna? Kan ha fel, men jag uppfattar trycket från en del föräldrar som för stort för ett barn. Vi jämför barnens prestation mot varandra, vi gör allt för att dom skall vinna, talar om att dom måste gasa mer, köper senaste modellerna, trimmar hojarna, och sen är vi besvikna över att dom inte gasar mer och får bättre placeringar.  ‘Nisse tar hela hoppet, det måste du också göra, annars kommer du sist, och vi som har lagt alla pengar på dig, och alla kurser du fått, och senaste hojen. Och har jag inte sagt till dig 1000 gånger hur f-n du skall göra.’

Lättar vi på trycket mot barnen, låter dom vara barn, köra och ha kul, så minimerar vi olycksriskerna.  Att tävlandet skall vara något kul och gemensamt, inte ett sätt att jämföra barnens prestationer mot varandra. Att olyckan sen infinner sig ibland, kan vi inte utesluta, men då bör man i alla fall kunna säga till sig själv, att man har gjort vad jag kunnat för att minimera risken.

Inget körande på stora banan idag, trots att det på hemsidan står att alla banor är öppna. Så det fick bli mellan banan. Hojen gick bra, och Hampus tyckte det var jätte kul idag. Ville köra 85’an när det var 5 minuter kvar, så det blev 65’an hela kvällen, så slapp jag tvätta 85’an också.

Åter igen, alla mina tankar till familjen, och önskar att man i stunder som dessa kunde hjälpa till och trösta.

7/8-10 Extra träning

lördag, 7 augusti, 2010

Fick möjlighet att träna själva idag, och det uppskattades. Tränade lite olika moment, utom att hoppa, det gillar inte Hampus. Hampus tyckte det kändes bättre och lättare att köra 65’an efter att ha kört 85’an två träningstillfällen. Det blev bara 65’an idag. Det var gott om björnbär att plocka och ha som förfriskning i pauserna.

3/8-10 Limhamns MK

tisdag, 3 augusti, 2010

Dags för träning hos Limhamn. 65’an fortfarande nermonterad (inte fått delarna ännu), så det fick bli 85’an idag. Gick kanon bra, och Hampus mycket nöjd.

1/8-10 Revingehed

söndag, 1 augusti, 2010

Premiär efter en långt sommaruppehåll. 65’an nermonterad, väntar på nya lager. Så det fick bli 85’an hela dan. Det gick jätte bra, och Hampus trivdes på cykeln. Det gick utan problem, efter att jag bytt huvudmunstycke och sänkt nålen (och nytt tändstift). Slutade dagen med en runda i svarta hål, och det kanon bra, trodde det skulle vara mer bekymmer för Hampus, själv hade jag (får jag lov att erkänna) problem att hänga med när Måns drog iväg med Hampus i spåret.