Arkiv för september, 2010

26/9-10 Träning Böket

söndag, 26 september, 2010

Lagom varmt/kallt, och en kanon bra bana. 65’an fortfarande nermonterad, saknar delar, restade tills på onsdag. Så det blev till att köra 85’an hela dagen. Det gick bra, fick dock åka hem tidigare idag, då vi hade andra ärenden.

19/9-10 MX Syd Saxtorp

söndag, 19 september, 2010

Dagens race med lånad cykel. Uppvärmningen gick mycket bra, andra bromsar, bredare styre, annan motorkaraktär. Hampus gjorde en kanon dag med tanke på detta. 3 kval, och Hampus 5:a i sitt kval. Låg länge 3:a, men slutade 5:a och till A-final. I A-finalen var Hampus 8-9 efter första kurvan, men sen halkade han sakta ner hela tiden, och slutade på 19-plats av 40 startande. Hampus klagade på att han hade fått sand i ögat i starten, vilket fortfarande finns kvar. Som vanligt tyckte Hampus det var kul att köra race. Åter igen 1000 tack till Jonte Engdahl, Marcus och Daniel för all suport under gårdagen, och tack för lånet av cykeln idag.

18/9-10 MX Syd Saxtorp

lördag, 18 september, 2010

Kanon fin bana, bra väder. Allt på topp. Sista MX Syd med 65 (kanske). Det går bra för Hampus, det är detta underlaget som han gillar bäst, mycket och lös sand. Ligger i toppen under träningen, men , efter 20 minuter försvinner Hampus bakom en kurva, och kommer inte tillbaka… Vad har hänt? Shit, startar inte, och är TRÖG att kicka. Bort med allt onödigt, och lyfter cylinder, vevstaken helt stel, vevstakslagret kasst. Suck. Jonte är på plats, han har mekaniker och Marcus på väg, och dom kommer. Marcus har alla delar, men det behövs tryckas ihop och ballanseras, mekaren har ont om tid, vad göra? Jonte säger att han har en cykel i butiken vi får låna, så vi kan köra i morgon. 1000 och åter 1000 tack. Nu hoppas vi på regnfritt och att allt håller i morgon, så får vi fixa den andra hojen nästa vecka.

12/9-10 Revinge

måndag, 13 september, 2010

Fint väder och lagom varmt. Jag höll som vanligt i träningen medans Hampus körde på för fullt med 65 ‘an. Kanske dags att lämna över träningen till andra föräldrar, så man själv kan få köra lite, eller bara stå och hänga med kaffekoppen. Körde crossbanan fram till halv två, sen körde Hampus 85’an i Björkadungen, det gick kanon bra. Efter det tog jag o Boris med oss Björn och Hampus för att filma  i Svartahålsslingan. Hampus fixar hela slingan utan problem på 85’an, så jag fick en del bra filmsnuttar hoppas jag. Slutade dagen tillsammmas med Boris på ett eget varv i slingan, och sen var i alla fall jag helt slut.

11/9-10 KM Böket

måndag, 13 september, 2010

Dags för årets andra klubbmästerskap hos Anderslövs MK. Bra banan och kanon bra väder. Hampus tyckte som vanligt att det var kul på böket. Det blev mest kört med 65’an, men några varv i mellan banan med 85’an. På startgrid 2 85’or och Hampus. Det gick mycket bra, och Hampus körde bra hela dagen. Behöver träna lite mer på att hålla farten uppe i kurvorna. Slutade som obesegrad i klassen 65 (även om det inte fanns konkurans, så var han segrare).

7/9-10 Böket

onsdag, 8 september, 2010

Tisdagsträning på böket. Det börjar bli mörkare när sista passet körs. Idag bara 65’an, allt gick bra. Hampus nöjd med kvällens träning. Skall se om vi hittar en starkare fjäder till dämparen bak, den bottnar ganska lätt i hoppen, sen skall hjullagren bak bytas.

4/9-10 Enduro Revinge

måndag, 6 september, 2010

Bra väder, och alla cyklarna med ut. Hampus värmde upp på 85’an medans jag förberedde dagens övningar. Sen började träningen med 65’an; 8-or i olika storlek, och bromsprov. Sen blev det idioten och crossbanan. Bytte sen till 85’an och körde björkadungen. När vi skulle köra därifrån hade kicken lossnat och låg någonstans. Hittades till slut och vi körde sen svartahålsslingan, jag hade kicken med mig i stöveln. Dom var några knattar som körde, så Hampus lyckades idag inte köra ifrån mig, då några hade problem och ramlade, så det drog ner på tempot, och man tappar flytet.