Arkiv för april, 2011

30/4-11 Revinge

lördag, 30 april, 2011

Kanon väder, 3 varv i svarta hål (hampus klara hela svartahål + mossen och ett stopp på 21 minuter), sen stora nya slingan via lilla slingan. Spände kedjan vid lunch, tappade mutter + distansen efter det. Hittade distansen och fick låna Axels så länge, 1000 tack. Hittade även denna efter ett tag, så nu är allt funnet. Hampus var taggad och körde ännu mer, tyckte om att leka idag, så det blev många ‘stoppies’ (framhjlulskörning), wheelies (bakhjulsköring), kurvsladd med sprätt och hopp i det fria. Detta är kanon bra träning, att leka med cykeln  är enda sättet att kunna lära sig hur den fungera, och sen från det kunna bygga kunskapen. Själv är jag nöjd efter 3 varv i slingan, och 1 vid nya slingan (fattar inte att Hampus vågar stå på så på rakorna ……)

26/4-11 Tisdagsträning Böket

onsdag, 27 april, 2011

Fick hjälp med att justera in bakdämparen, och lite träningstips. Få som tränade, så Hampus fick köra så mycket han ville.

19/4-11 Tisdagsträning på Böket

onsdag, 27 april, 2011

Det blev 3 pass, sen gick solen ner.

17/4-11 Revinge

onsdag, 27 april, 2011

Revinge träning. Svarta hål och lite lera.

10/4-11 MX Syd Helsingborg

måndag, 11 april, 2011

Tävlingsdagen. Kvalade in som siste man, och var ledsen för detta. Ville inte köra 85’a mer. Han kom i uppsamlingsheat där man slog ihop 85 och 65. I uppsamlingen var han först i starten, efter första hoppet hade dom lämnat koner kvar, så dom första cyklarna svängde av här, då dom fått reda på att dom skulle köra en annan slinga nu (65 slingan) och det skulle vara tydligt markerat vart man skulle köra, konerna var kvar efter 50cc racet. Var tvungen att vända håll för att komma tillbaka rätt, och då var han sist. Lyckades köra ifatt och om några, och var trots allt mycket nöjd med dagen. Det kändes bättre och det var roligt. Tävlingsledningen sa att det var barnen som gjort fel! Inte att dom inte markerat ordentligt (eller i detta fallet låter koner vara kvar efter förra hetatet, så det fanns två alternativa slingor helt plötsligt) eller att dom inte klart och tydligt förklarat för barnen hur dom skall köra (typ mastervarv, då dom efter kvalet helt plötsligt låter 85’orna köra en slinga dom aldrig kört innan). Kasst och jag blir sällan förbannad, men detta är under all kritik. Att inte inse att man som vuxen har gjort fel, utan skyller på att knattarna gör fel. En riktig man gör fel och står för det, men inte dom som höll i tävlingen hos Helsingborg i helgen. Många MX syd förare bojkottade denna tävlingen då dom anser att tävlingsledningen där är under all kritik, och jag kan efter helgen inte mer än hålla med. Men förutom detta så genomförde dom tävlingen bra, allt annat var kanon bra skött från deras sida, perfekt med flaggvakter som skötte allt, bra bana. Hoppas dom växer till sig nu bara, och kan ta kritik som riktiga män, så ser vi fram emot att eventuellt komma dit till hösten igen……….

9/4-11 MX Syd träning Helsinborg

måndag, 11 april, 2011

Bra väder, dock lite blåsigt. Blev en liten chock för Hampus att stå vid startgrinden med alla 85-or runt om. Så han vågade inte vara snabb i starten, tittade mycket bakåt och fokuserade på att släppa förbi andra. Stannade då bakbromsen inte funkade, hade tappat skruven som håller beläggen. Fick en begagnad av Adams pappa, tackar. Sen gick det att fortsätta köra. Får nog vänja sig vid det lite högre tempot nu. Var ganska nöjd med dagen.

5/4-11 Böket

måndag, 11 april, 2011

Första tisdagsträningen på Böket. Det blev två pass, sen körde vi hem.

2/4-11 Revinge

måndag, 11 april, 2011

Kanon väder, och mycket köra för oss båda. Inte många knattar, så jag tog några varv med Hampus i svarta hål.