Arkiv för maj, 2011

29/5-11 Revinge

tisdag, 31 maj, 2011

Bra väder, och mycket köra för Hampus. Kompisarna från Höganäs var med, så vi blev ett gäng. Körde i björkadungen, polisadungen, svarta hål och vid depån. Min koppling la av och bromsbeläggen till frambromsen hoppade ur, så det blev en runda i svarta hål, utan frambroms eller koppling, men det gick det med.

28/5-11 Böket

tisdag, 31 maj, 2011

Det blev två pass idag, och allt funkade. Bara två knattar/ungdommar som tränade, Hampus och Anton Bengtsson. Kul för Hampus att få köra lite med Anton, kanon trevlig kille både på och utanför banan. Åkte till badhuset sen istället.

22/5-11 Revinge enduro

måndag, 23 maj, 2011

Find väder, och mycket köra för oss båda. Hampus satte ny tid i Svarta Hål, 18:58 för hela rundan. Ingen kamera idag, så inget kort. Tror det blev 5 varv för Hampus och 4 varv för mig i Svarta Hål. Allt verkar funka bra på Hampus hoj, inga läckage vad jag kunde se.

21/5-11

lördag, 21 maj, 2011

Två pass på böket, sen var det bio som gällde. Hojen håller ännu. Har bytt packningar + foder i topplocket, som det var en spricka i. Byte kopplingskorg till en Hinson korg istället, så nu skall den väl hålla. Problem med  att den fyllde vevhuset med vatten + packning mellan motorhalvorna trasigt. Träning gick bra. Fick lite tips från Magnus i klubben.

10/5-11 Böket

tisdag, 10 maj, 2011

Varmt och skönt väder, dock för varmt för kylaren som är kass. Gick bra 3 pass, sen ville inte cykeln mer.  Skall ta det i morgon kväll och montera ner motorn, så får vi se om det bara är kolven eller vad det kan vara.

7-8/5 -11 MX Syd Veinge

tisdag, 10 maj, 2011

Årets höjdpunkt vad gäller cross för Hampus. Detta är favoritbanan nr 1.

7/5: Upp 04:45, rullar iväg 05:30. Träning hela 2 timmar, kanon bra. Flöt på bra, och Hampus tyckte det var kul hela dagen. Inga missöden. Verkar som om det läcker in olja i vevhuset, och kylarvattnet tar slut efter ett tag, men det var bara att fylla på.

8/5: Hängde med bra vid uppvärmningen, och var taggad. Kvalet först iväg när grinden föll, vill dock inte använda startblock, så han får balansera på tåspetsarna fram och tillbaka, når inte ner annars. 5:a efter första kurvan (var 15-16 till start) och sen efter ett tag 6:a. Ramlade i en kurva och slutade sen på en 10-plats, A-final. A-finalen hade respekt med sig, då alla där var snabba killar, och det inger respekt. Väntade när starten gick tills dom andra var iväg, och sen full fart. Kämpade på bra, efter ett tag var han 13’e och kämpade med Isak B om platsen, Isak gav sig inte, utan tog tillbaka 13-platsen, sen jagade Hampus flera varv, ramlade på sista varvet och slutade 16’e, av totalt 31.

Hur det gick? Bra! Så länge Hamus tycker det är kul så spelar placeringar och annat ingen roll, och kul tyckte han det var, det syntes (fast på bilden funderar han nog på något annat). Själv fick jag uppsöka läkarvård på banan, då jag lyckades bränna benet när jag hjälpte en 65’a som ramlat (vars föräldrar alltid sitter på vallen och tittar….).